36 1/4137-854 budapest@benedictum.hu

Dr. Tamás Dóra április elején megjelent könyvének címe Bevezetés a jogi terminológiába a terminológus szemüvegén át. Szakembereknek és a jogi terminológia iránt érdeklődők számára egyaránt ajánlott.
A könyv megszületésének célja a magyar jogi terminológia nemzetközi rálátással kiegészített bemutatása. Megírásakor nem volt célkitűzés a teljes körű leírás, elsősorban a szerző gyakorlati és oktatói tapasztalataira támaszkodva a terminológiai szemszögből releváns fogalmakat és a jogi szakszókincset mutatja be. A könyvet az OFFI adta ki és az Eötvös kiadó gondozta ELTE Fordító és Tolmácsképző Tanszékével együttműködve. Elérhető a hagyományos papíralapú könyv és e-book formájában egyaránt. Letölthető az eltereader.hu alkalmazásban.
A tanulmány formájában papírra vetett mű elméleti bevezetésben alapozza meg a jogi terminusok megértéséhez szükséges tudásunkat, amely gyakorlati példákon keresztül mélyülhet el és nyerhet helyes megközelítést. A könyvet lektorálták az ELTE BTK fordító- és Tolmácsképző Tanszék és az OFFI Zrt munkatársai. A könyv ajánlott mindazok számára, akik, tájékozottak szeretnének, lenni a jogi terminológiában vagy jogász szemmel nézve kívánnak mélyebb ismeretre szert tenni a terminológiát érintő kérdések felöl.