36 1/4137-854 budapest@benedictum.hu

Az elmúlt két hétben két szuperhőssel dolgoztam együtt.
Walter német mérnök, 54 éves, vékony, magas, szemüveges, visszafogott humorú ember.
Matthew ausztrál, aki már 10 éve Münchenben él a német feleségével, jól megtanult németül, ő kb. 40 lehet, jópofa ausztrál akcentussal beszél németül, középmagas, normál testalkatú.
Egy ipari, műszaki felmérésen dolgoztunk együtt, ahol németül és angolul tolmácsoltam nekik.
Hétvégére javasoltam, hogy nézzék meg Miskolc nevezetességeit, a Palota Szállót, a cseppkőbarlangokat, Lillafüredet, a Pisztrángost, a várat, a Barlangfürdőt, majd zárják a napot egy palacsintás menüvel a Creppy-ben.
Meséltem, hogy van egy rekord menüjük, aminek a lényeg az, hogy meg kell enni fejenként egy levest, egy sós és végül egy édes palacsintát, Ha ez sikerül, akkor felkerülnek a dicsőségfalra a Palacsintaházban. Azt is elmondtam, hogy nem gondolom, hogy ez sikerülni fog, mert hatalmasak az adagok.
Vasárnap szétnéztek Miskolcon, a nap a Palacsintaházzal zárult,
Hétfői érdeklődésemre elmondták, hogy voltak a kedvenc éttermemben és végigették a rekord menüt!
“Le a kalappal fiúk, ezt nem gondoltam volna” – mondtam nekik.
“Nos, Benedek, úgy gondoltuk, hogy semmiképpen sem akarunk neked csalódást okozni. Meg azt is mondtad, hogy lehetetlen megenni a rekord menüt, és szerettük volna bizonyítani az ellenkezőjét”
“Mégis hogyan sikerült?” – kérdeztem.
“Vasárnap reggel felkeltünk, lefutottuk a félmaratoni távot, majd nem ettünk semmit egészen délutánig, hogy biztosan helyt álljunk a Palacsintaházban” – felelte Matthew.
Walter, Matthew, büszke vagyok rátok!
(Ha Neked is ipari szaktolmácsolásra van szükséged, keress bennünket itt:miskolc@benedictum,hu)