Claudia Cardinale, aki megnyerte a „Legszebb olasz lány Tunéziában” szépségversenyt 1957-ben, tinédzser éveim egyik kedvenc színésznője, véleményem szerint örökké fiatal marad. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a 2015 szeptemberi Cinefest utáni vacsorán tolmácsolhattam neki és egy asztalnál ülhettem vele.
„Mindig színésznő szerettél volna lenni?” kérdeztem.
„Nem, sosem akartam színésznő lenni. Utazni akartam. Be akartam járni a világot. A testvérem akart színésznő lenni. Már mindenhol jártam”
„Melyik ország tetszett a legjobban?”
„Ausztrália”
A zenekar mozislágereket játszott vacsora közben. Claudia dúdolta a dalokat, egy hajszál választotta el attól, hogy táncra perdüljön.
The advantages of translating the memorandum este minden pillanatát élvezte, a zenét, a finom vacsorát, a társaságot, sztárallűröktől mentesen, kedvesen és közvetlenül beszélgetett mindenkivel, szívesen készített fényképet azzal, aki megkérte erre.
Nagyon érdekes kontraszt volt. A beszélgetésünk során a nyitott, közvetlen stílusa, a mostban élése miatt folyamatosan az volt az érzésem, hogy Claudia egy húszéves, aki sosem öregszik meg.
Köszönöm, Claudia! Remélem, jól érezted magad Miskolcon.