Miért válaszd a BeneDictum fordítóirodát?

Author:

ninja vs szamuráj webáruház webshop fordítás termékleírás fordítás - Fordítóiroda Budapest, Miskolc Debrecen - BeneDictum Kft. ANGOL fordítás és tolmácsolás, ARAB fordítás és tolmácsolás, CSEH fordítás és tolmácsolás, DÁN fordítás és tolmácsolás, FRANCIA fordítás és tolmácsolás, GÖRÖG fordítás és tolmácsolás, HÉBER fordítás és tolmácsolás, HORVÁT fordítás és tolmácsolás, KÍNAI fordítás és tolmácsolás, LENGYEL fordítás és tolmácsolás, MAGYAR fordítás és tolmácsolás, NÉMET fordítás és tolmácsolás, OLASZ fordítás és tolmácsolás, OROSZ fordítás és tolmácsolás, ROMÁN fordítás és tolmácsolás, SPANYOL fordítás és tolmácsolás, SVÉD fordítás és tolmácsolás, UKRÁN fordítás és tolmácsolás, SZERB fordítás és tolmácsolás, SZLOVÁK fordítás és tolmácsolás, SZLOVÉN fordítás és tolmácsolás, TÖRÖK fordítás és tolmácsolás, PORTUGÁL fordítás és tolmácsolás, jogi és üzleti tolmácsolás és fordítás

Az OFFI (Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda) kiemelkedő szerepet játszik a fordítási szolgáltatások terén Magyarországon. Az állami fordítószolgálat története 1869 márciusában kezdődött a „Központi Fordító Osztály” létrehozásával, így az OFFI immár több mint 150 éve áll az ügyfelek rendelkezésére. A második világháborút követően cégük 1994-ig állami vállalatként működött, majd átalakult 100%-os állami tulajdonú részvénytársasággá, amely formában jelenleg is működik. Az OFFI tulajdonosi jogait az Igazságügyi Minisztérium gyakorolja. Céljuk a magas minőségű fordítási szolgáltatások biztosítása minden ügyfél számára. Az OFFI széles körű szolgáltatásokat kínál, ugyanakkor vannak olyan területek, ahol a független fordítóirodák – mint például a BeneDictum Kft. – kiemelkedő előnyöket nyújtanak az ügyfeleknek.

  1. Szakértői specializáció:

A BeneDictum fordítóiroda számos területre specializálódott, például, jogi vagy műszaki fordításokra. Ez lehetővé teszi, hogy a fordításokat olyan fordítók végezzék el, akik mélyreható szakértelmet és tapasztalatot szereztek az adott területen, így garantálva a fordítások pontosságát és szakmai minőségét. Magasan képzett és tapasztalt fordítókkal és tolmácsokkal dolgozunk együtt, akik rendelkeznek a szükséges nyelvi és szakmai ismeretekkel.

  1. Hiteles fordítások:

FIGYELEM! Az általunk kiadott hiteles fordítás nem azonos az OFFI által kiadott hiteles fordítással. A jogszabály értelmében hitelesnek csak az OFFI Zrt. által kiállított fordítások számítanak (az egy kivételről lejjebb írtunk). A hiteles és a záradékolt fordítás nem ugyanaz. Fontos, hogy mindig tájékozódj a fordítást bekérő hivatalnál arról, hogy az OFFI Zrt. hiteles fordítását várja-e. Mi hitelesítés esetén ellátjuk egy záradékkal a fordítást, amelyben igazoljuk, hogy a fordítás az eredeti dokumentummal mindenben megegyezik, és hogy szakfordító készítette a fordítást. 

Mikor van szükség hiteles fordításra?

Akkor, ha a jogszabály által előírt eljáráshoz kell fordítást benyújtanod, és a jogszabály azt írja elő, hogy azt hiteles fordításban kell elkészíttetned. Hiteles fordítást, fordítás hitelesítését, valamint idegennyelvű hiteles másolatot – ha jogszabály eltérően nem rendelkezik – csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda készíthet (24/1986. (VI. 26.) MT rendelet 5. §).

Ha jogszabály nem kötelez hiteles fordítás készíttetésére, akkor igénybe veheted a BeneDictum fordítóiroda szolgáltatásait is. Az általunk készített záradékolt fordításokat külföldön általánosságban elfogadják.

A jogszabály szerint van egy kivétel, amikor nem csak az OFFI állíthat ki hiteles fordítást:

A 24/1986. (VI. 26.) MT rendelet 6/A. §-a szerint

Cégkivonat hiteles fordítására, valamint a cégjegyzékbe bejegyzendő adatoknak és cégiratoknak az Európai Unió bármely – a cég választása szerinti – hivatalos nyelvére történő hiteles fordítására a szakfordító vagy szakfordító-lektor képesítéssel rendelkezők is jogosultak.

Így rendelkezünk cégkivonatok hiteles fordítására vonatkozó jogosultsággal, és közel száz ügyvédi iroda tartozik ügyfeleink közé, továbbá cégeljárásban beadandó egyéb iratok fordításával is foglalkozunk.

  1. Gyors és hatékony szolgáltatás:

Az ügyfeleknek gyakran hosszabb várakozási időre kell számítaniuk a fordítási projektek elkészültéig, ha az OFFI szolgáltatásait veszik igénybe. Ezzel szemben a független fordítóirodák, mint a BeneDictum, gyakran gyorsabb és hatékonyabb szolgáltatásokat kínálnak, különösen sürgős projektek esetén. Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek időben megkapják a fordítást.

  1. Átlátható árak:

Minden esetben egyedi megállapodásokat kötünk a fordítási projektek költségeiről, átlátható és versenyképes árakat biztosítunk ügyfeleinknek. Sürgősség szerint többféle árajánlatot küldünk, mielőtt megrendeled a szolgáltatást.

  1. Ügyfélszolgálat és kommunikáció:

Az OFFI egy nagyobb intézmény, amelynek ügyfélszolgálata összességében hivatalos és formálisabb jellegű. A BeneDictum esetében a kommunikáció gyakran közvetlenebb és személyesebb, mivel kisebb létszámmal és rugalmasabb struktúrával rendelkezünk. Ezáltal közvetlenül tudunk kommunikálni az ügyfeleinkkel és a fordítóinkkal is, ami hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé.

  1. Biztonság és bizalmas kezelés:

A fordítóirodánk szigorúan bizalmasan kezeli az ügyfelek által velünk megosztott információkat és dokumentumokat, hogy biztosítsuk azok biztonságát és bizalmasságát. Ez fontos különösen olyan érzékeny területeken, mint a jogi vagy orvosi fordítások.

  1. Egyedi igények kielégítése:

Képesek vagyunk alkalmazkodni az ügyfelek egyedi igényeihez és előzetes követelményeihez. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy részletes utasításokat adjanak meg a fordítási projektekkel kapcsolatban, így mi biztosítani tudjuk, hogy a végeredmény teljes mértékben megfeleljen az elvárásaiknak. 

Végül, míg az OFFI kétségtelenül fontos szerepet játszik a magyar fordítási piacban, a független fordítóirodák, mint a BeneDictum fordítóiroda, számos előnnyel rendelkeznek az ügyfelek számára. Ha magas minőségű és rugalmas fordítási szolgáltatásokra van szükséged, válassz minket, és élvezd a személyre szabott figyelmet és a pontos, hatékony szolgáltatásokat!